Witte Nikon lenzen?

0
Witte Nikon Lens

Als er één kenmerk is waaraan je een professionele Canon fotograaf op meters afstand kan herkennen, dan is het aan de kleur van de telelens. Waar vrijwel alle andere merken uitsluitend zwarte telelenzen leveren, zijn de professionele Canon L lenzen wit. Als je met een dergelijk objectief over straat loopt, ben je verzekerd van aandacht. Kijk maar eens op TV naar de fotografen langs de lijn bij een voetbalwedstrijd of tenniswedstrijd. Die indrukwekkende witte telelenzen zijn niet te missen.

 

Bestaan er dan geen witte Nikon telelenzen? Een paar, waarschijnlijk. Op NikonRumors staat een artikel over de restauratie van een Nikon lens, waarvan je hiernaast het eindresultaat ziet: een witte Nikon lens.

 

Witte Nikon Lens

Het Nikon repair center in Taiwan heeft op hun website een artikel over de reparatie van een Nikon lens, met een witte Nikon telelens als eindresultaat. Het meeste werk scheen nog te zitten in het weer goudkleurig krijgen van het Nikon naamplaatje. De jongens van het Nikon repair center in Taiwan deinzen niet terug voor een raar klusje. Een paar maanden geleden kwamen ze al in de publiciteit omdat ze een Nikkor 17-35mm f/2.8 lens met zout water schade hadden gerepareerd door het te koken in een pan met water. Op dezelfde wijze als waarop je aardappelen kookt. Ze hebben inmiddels al meerdere Nikon lenzen wit geverfd. Het schijnt zelfs dat ze ook al een rood Nikon objectief hebben geleverd. witte Nikon zoomlens

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in