Olympus OM-D E-M5II

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:2 minuten gelezen
Eigenlijk is er heel weinig mis met de Olympus OM-D E-M5. Misschien wil je wat meer opnames per seconde maken, of zou je een hogere resolutie willen hebben dan de 16 megapixels van de meeste huidige micro-43 camera’s. Maar meer pixels leidt in het algemeen ook tot meer ruis. En dat wil je niet.
De Olympus OM-D E-M5 II weegt slechts 420 gram, schiet 10 beelden per seconde, heeft een kortste sluitertijd van 1/16.000 en kan 40 megapixel opnames maken door de sensor telkens een klein beetje van plaats te laten veranderen met behulp van de beeldstabilisatie.
Olympus OM-D E-M5II

En de beeldstabilisatie van de OM-D E-M5 v2 schijnt bovendien ook nog verbeterd te zijn ten opzichte van de beeldstabilisatie van de OM-D E-M5, die op zich al heel erg goed was. De camerabody uis net als zijn voorganger extra afgedicht tegen stof en vocht, maar is bovendien vorstbestendig net zoals de E-M1.

De Olympus OM-D E-M5II body heeft een adviesprijs van 1099 euro en is hopelijk binnen een maand leverbaar.

Tegelijkertijd met de OM-D E-M5II zijn er twee nieuwe objectieven aangekondigd:

  • Olympus 8mm f/1.8 fisheye PRO (black only). Hoogwaardige Olympus Pro-lens met snelle en stille AF. Komt naar verwachting in de zomer uit.
  • Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 II ED: beter dan zijn voorganger, spatwaterdicht, 285 gram licht en een adviesprijs van 649 euro
OMDEM5v2
Front Achterkant