Canon EOS 250D

0

De Canon EOS 250D is de kleinste en lichtste spiegelreflex die er te koop is. Daarmee is het een goed alternatief voor fotografen die een systeemcamera overwegen, maar toch liever  een optische zoeker gebruiken. Het is ook een goed alternatief voor een grotere Canon EOS camera. Dit is de ideale spiegelreflex voor op reis of als camera om altijd bij je te hebben.

004 Canon EOS 250D 

De kleinste met een optische zoeker: Canon EOS 250D 

De Canon EOS 250D is de opvolger van de EOS 200D. De verschillen tussen beide camera’s zijn klein, maar wel in meerdere opzichten. En al die kleine updates zorgen bij elkaar weer voor een grote verandering. De EOS 250D is nog iets lichter dan zijn voorganger, al scheelt het maar enkele grammen. Net als zijn voorganger heeft de EOS 250D een 24 megapixel scherm en een 3″ scherm met iets meer dan 1 miljoen beeldpunten. Het grote nieuws is dat de EOS 250D Canon’s nieuwste DIGIC 8 processor heeft gekregen. De Canon DIGIC 8-beeldprocessor ondersteunt diverse verbeteringen waar het gaat om de Live View-autofocusprecisie en Eye AF, Auto Lighting Optimizer, Digital Lens Optimizer en Highlight Tone Priority. Dankzij de DIGIC 8 processor is het ook mogelijk om met de EOS 250D te filmen in 4K. Net als bij bijvoorbeeld de EOS M50 krijg je in 4K wel te maken met een flinke crop. Of je dat hinderlijk vindt, hangt af van het onderwerp. Voor natuurfotografen is het een bonus, omdat je wat extra zoombereik krijgt. Voor filmpjes binnnenshuis is het een nadeel, omdat je groothoekbereik gaat missen. Ook kan de EOS 250D, net als een aantal andere modellen van Canon, in 4K geen gebruik maken van Dual Pixel AF. Dankzij de DIGIC 8 processor krijg je op de 250D wel de mogelijkheid om 4K-timelapse opnames te maken en 4K beelden te selecteren uit een 4K-videostream. Voor het maken van stilstaande beelden kan je wel gebruik maken van de Dual Pixel AF en dat zorgt voor hele snelle autofocus in live view. Omdat je met Dual Pixel AF ook gebruik kan maken van meer dan 3900 autofocuspunten, is scherpstellen in live view eigenlijk veruit superieur aan het scherpstellen in de zoeker. Dat is niet alleen iets minder snel, maar je moet het dan ook doen met slechts 9 autofocuspunten. Doordat het scherm draai-en kantelbaar is, is dit een ideale camera voor het maken van selfies. 

001 Canon EOS 250D

De EOS 250D beschikt – net als de 200D- wel over een microfooningang, maar niet over een koptelefooningang. Een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger is het aantal opnames dat je met een enkele accu kan maken. Dat is namelijk omhoog gegaan van iets meer dan 600 tot 1070. Voor de meeste fotografen zal dat ruim genoeg zijn om een hele dag mee te kunnen schieten. 

Delen

De Canon EOS 250D is ook heel geschikt om je beelden mee te delen. De EOS 250D beschikt over Bluetooth en Wifi. Via de Bluetooth-verbinding kan een snelle Wifi verbinding worden opgezet waarmee je opnames moeiteloos kan overzetten naar een smartphone of tablet via Canon’s Camera Connect app. Dankzij de Canon Camera Connect-app is het ook makkelijk om op afstand met foto’s en videobeelden vast te leggen, ideaal voor groepsfoto’s met alle familieleden of het maken van een handsfree selfie. Met de functie Automatic Image Transfer kunnen opnamen automatisch worden verzonden zodra ze zijn gemaakt – zodat je zeker weet dat er altijd een veilige back-up is van je opnames.

Prijs en beschikbaarheid

De EOS 250D is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, wit en zilver. De EOS 250D is  vanaf eind april 2019 verkrijgbaar. De EOS 250D heeft een verkoopadviesprijs van €559,99. De verkoopadviesprijs van de EOS 250D kit inclusief de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM is €659,99.

005 Canon EOS 250D

Canon EOS 250D – de belangrijkste kenmerken:

 • 24,1 Megapixel APS-C-sensor en DIGIC 8-processor
 • Maximale opnamesnelheid: 5 bps
 • Optische zoeker met 0,54x vergroting
 • 4K-video in 25p en 24p
 • Full HD (1920×1080) video tot 60 bps
 • Dual Pixel CMOS AF
 • 3″ Variangle- touchscreen met 1.040.000 beeldpunten
 • Interface met gebruikersondersteuning 
 • Bluetooth en Wi-Fi 
 • gewicht (met batterij): 449 gram
 • Afmetingen: 122x93x70mm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in